Există multe link-uri care se distribuie pe rețelele sociale comparativ cu ceea ce reprezintă interes pentru publicul virtual. 

Puteți monitoriza traficul de pe platformele de socializare.

Utilizând link-uri de urmărire a legăturilor traficului de date, vă permit să le atribuiți canalelor și campaniilor sociale care tind să aducă cei mai mulți oameni pe site-ul web.
                      Urmărirea legăturilor este un proces de etichetare a link-urilor care se distribuie pe Social Media pentru a trimite date specifice despre câte persoane fac clik pe ele și de unde. Fără a urmări link-ul, sursa traficului va fi pur și simplu listată. Și acest lucru nu este util nici măcar pentru cea mai de bază strategie de Social Media.

Urmărirea legăturilor se poate face în mai multe moduri.

Puteți adăuga un cod de urmărire pentru a specifica sursa în traficul de conducere a Campaniei.

Instrumente precum: Bitly, Google Analytics, Buffer, permit acest lucru, prin acces la date specifice despre activitate în jurul legăturilor. Astfel, putea lua decizii mai despre cum să continuați să utilizați eficient rețelele sociale. Comparativ cu utilizarea LinkedIn doar ca sursă de trafic, se poate vedea ce tipuri de conținut și ce Campanii au fost partajate și care au produs un mai mare impact pe Social Media, respectiv, care au condus către site-ul web promovat. 

                O altă metodă de configurare a urmăririi legăturilor este prin intermediul UTM tag. Etichetele sunt un șir de caractere adăugate la sfârșitul adreselor URL. 
Atunci când o persoană face clik pe un link YouTube, anumite etichete cunoscute, care sunt sub numele de parametri, sunt automat trimise instrumentului de analiză web. Acești parametri includ canalul social pe care circula traficul. Din paginile pe care le vizitează persoana pe site descoperiți care sunt Campaniile specifice ce au condus la acest trafic.

Asigurați-vă că etichetarea este într-o manieră consecventă pentru a vă păstra etichetarea exactă în rapoarte. Pe scurt, legăturile de marcare vă ajută să adunați date precise și să automatizați cea mai mare parte a procesului de urmărire.

             O altă modalitate de a urmări legăturile dvs. este folosind analiticele. Scurtați legăturile de partajare, și construiți modalități cât mai ușor de utilizat și mai plăcute din punct de vedere estetic.

Indiferent de metoda pe care o utilizați, urmăriți link-ul pe care comunitatea Social Media îl accesează pentru a beneficia de accesul complet la partajarea link-urilor în Social Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Prin folosirea acestui blog accepti Politica de confidentialitate

error: Articolele (texte+imagini) publicate de Corina Dobritoiu se află sub protecția legilor privind drepturile de proprietate intelectuală (cum ar fi – dar nu limitativ la Legea nr. 8 din 14.03.1996 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 60 din 26.03.1996 privind drepturi de autor și drepturi conexe). Reproducerea oricărui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil al autorului.