Nu veți ajunge departe în Social Media bazându-vă doar pe cele mai bune practici.
Inovația este esențială.
Gândiți-vă la cele mai bune practici ca fiind regulile fundamentale pe care ar trebui să le urmați.
După ce stăpânești standardele stabilite, le poți modela sau ignora în mod creativ pentru a-ți îmbunătăți marca. Aceasta ar putea însemna utilizarea unei caracteristici specifice într-un mod cu totul nou.
- Partajarea unui tip controversat de conținut;
- Cauze sociale importante care se aliniază valorilor mărcii tale.
Acest lucru nu înseamnă să împărtășiți o fotografie interesantă pe contul de Instagram al companiei, doar pentru a obține o reacție. Toate companiile urmează cele mai bune practici de Social Media până într-un anumit punct, dar din această cauză tind să folosească Social Media în același mod, oferind o experiență similară pentru clienți.
Nu numai că trebuie să cunoașteți cele mai bune practici, dar de asemenea, se necesită o abordare puternică a ceea ce înseamnă compania. Gândiți-vă cum puteți atinge obiectivele de marketing, prin utilizarea Social Media în diferite moduri care încorporează valorile companiei.
Un exemplu vine din Campania pentru Drepturile Omului:
- Au generat o conștientizare largă prin crearea unei aplicații Facebook care le-a oferit utilizatorilor un filtru roșu, astfel poza de profil putea fi personalizată în sprijinul egalității în căsătorie.
- S-a dovedit a fi o modalitate ușoară pentru consumatori să își arate sprijinul folosind o caracteristică deja familiară la care au participat peste două milioane de oameni.
- Campania a fost acoperită de fiecare comunicat de presă, iar Campania pentru Drepturile Omului a crescut traficul către site cu 600%.
- În același timp, Campania a sporit expunerea Audi la conversația cu privire la Curtea Supremă, cu argumente viitoare privind căsătoria homosexuală.
Acum nu trebuie să urmărești o problemă națională pentru a fi inovator pe Social Media, ar trebui să vă gândiți la cauzele și credințele care sunt legate de marca promovată.
Un alt mod de a inova pe Social Media este de a sfida așteptările.
Consumatorii știu că se pot plânge la mărci pentru a primi asistență la o problemă de servicii pentru clienți. Se așteaptă ca o compania să fie plină de grație și plină de respect în fața răspunsurilor pe Social Media.
Într-o zi, cu toate acestea, aceștia au decis însă să adopte abordarea opusă.
Recent un lanț de fast-food a răspuns clienților pe Twitter, cu un tweet, comentariul fiind unul de natură negativă. Cu toate acestea, ei nu au atacat pe nimeni. În schimb, au preluat reacțiile neproductive, cum ar fi McDonald’s este un restaurant mai bun și le-au răspuns într-un mod elegant. Răspunsurile au primit tone de atenție pe Twitter plus o mediatizare excesivă în mass-media.
Trebuie să te gândești la așteptările publicului tău pe rețelele sociale.
Inovația este cu siguranță un proces de încercare.
Uneori veți face ceva unic pe rețelele sociale, având un impact original și bine primit și alteori nu veți primi reacții.